WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.
Zwiń
X
-
Panowie , jak z gniazdkami 230V we Włoszech. Trzeba jakieś adaptery czy ładowarki się podłączy??
-
-
Będę jechał identyczną trasą, planuje zatankować w PL w okolicach Jastrzębie-Zdrój, tuż przed granicą z CZ, potem w okolicach Villach Austria.Zamieszczone przez sazadPAOLO ESCO, czy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?
głównie chodzi o Austrię i Włochy.
Odległości wyglądaja mnie więcej tak :
Wawa - Jastrzębie-Zdrój 366km
Jastrzębie-Zdrój - Villach 680km
Villach - Cecina 582km
Ponieważ jadę "autobusem C4 Grand Picasso" do tego 5 osób + bagaże + 4 rowery na haku to zakładam max ba baku 750-800 km.
Rezerwowo tankowanie w okolicach Graz
[ Dodano: Pon 20 Cze, 16 15:40 ]
O to jest lepsze miejsce niż ja proponowałem do tankowania w Austrii.Zamieszczone przez jamajusazad, na tej trasie ja zawsze tankuję tutaj: https://goo.gl/maps/nZDguTZvHDS2
Zostaw komentarz:
-
-
sazad, na tej trasie ja zawsze tankuję tutaj: https://goo.gl/maps/nZDguTZvHDS2
Ceny oczywiście niższe niż na "autostradowych" stacjach, a zlokalizowana jest przy samym zjeździe z A2...
Zostaw komentarz:
-
-
Ostatnio pojawiły się newsy w mediach, że ryzyko załapania wirusa "Zica" wzrasta latem w krajach Europy południowej, w tym Włoszech. Jakieś rady, wskazówki ?
Zostaw komentarz:
-
-
Na OMV ja mam diesla za 1,079 eur. (tak Austriacy podają 3-cyfrową liczbę) ... więc cena superrr ! Benzyna 95 za 1,164 eur ... Oczywiście to OMV nie jest na autostradzie bo tam cena 1,6 eur. jak nic ...
Tutaj sa stacje OMV i aktualne ceny na każdej stacji http://www.omv.at/portal/01/at/omv_a...kstellenfinder
[ Dodano: Pon 20 Cze, 16 14:42 ]
niestety nie pomogę bo ta trasą nigdy nie jechałem, może w/w załączony link będzie pomocny - ps. naprawdę warto zjechać 1-2 km z autostrady do miasteczka i zatankować w "normalnej" cenie.Zamieszczone przez sazadczy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?
Zostaw komentarz:
-
-
We Wloszech tankowalem za okolo 1.40-45, a przed lotniskiem na autostradzie doszlo nawet do 1.70.
Zostaw komentarz:
-
-
PAOLO ESCO, czy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?
głównie chodzi o Austrię i Włochy.
co do cen paliwa to jakie macie doświadczenia taniej w Czechach niż Austrii? We Włoszech chyba najdrożej.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie ma za co - polecam zatankować na full w Kufstein. Tankowałem tam 2 razy na BP cena super - nie trzeba przepłacać po trasie :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
winietę czeską kupujesz na stacji CPN - nie ma problemu, winietkę na Austrię też proponuje kupić na stacji CPN (bez problemu kupisz ją też na autostradzie w DE za Monachium masz stację paliw, tam kupowałem jak jechałem nad Gardę) - naprawdę nie ma sensu przepłacać w PL. aaa no i mogę polecić postój w McDonalds - Rosenheimer Str. 4,6332 Kufstein,Austria gdzie masz obok stację BP ---> cena paliwa jest "normalna" prawie jak w PL a nie taka jak na autostradowych stacjach.Zamieszczone przez mirek_p11jak jest z winietami po drodze
Jeżeli chodzi o jazdę przez Włochy to ja zdecydowanie obstawiam jazdę po autostradach (zwłaszcza w trasie na Rzym jak będziesz mijał (Bolonię strasznie zakorkowana na wjazdach do miasta, Mediolan).
:shock: jaaaa ale trasa - rewelacja !Zamieszczone przez mirek_p11już niedługo ruszamy do Włoch
Zazdroszczę zwiedzana Florencji - ja bym sobie dał 2 dni na Florencję zamiast 4 na Rzym. Udanej wyprawy!
Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
My też już niedługo ruszamy do Włoch, ale zaczynamy od 3 dni w Kudowie Zdrój a następnie Praga, Monachium, Innsbruck, Trydent, Werona, Florencja, Rzym ( 4dni ), Piza, Cinque terre, Genua, Mediolan, Liechtenstein, Norymberga, Berlin, Gdynia
Możecie napisać jak jest z winietami po drodze i czy we Włoszech najlepiej jechać autostradą ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez okiokipo powrocie wrzucę jakieś fotki
prognozy meteo są we Włoszech lekko "pokręcone" ale faktycznie nadają na dniach spore upały ... i o to chodzi :yay:Zamieszczone przez Wojti2od wtorku ma być tylko i powyżej 30 st.
Zostaw komentarz:
-
-
Wojti2, ja tam się wybieram pod koniec sierpnia - jak wrócisz to daj znać na priv jak można to zadzwonię
Zostaw komentarz:
-
-
ooo kawał drogi, ja jechałem na Toskanię sam miałem postój ... tak na raz to strasznie ciężko ale rejon Włoch piękny!
W sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny. :wink:
na trasie Padwa-Ferrara-Bolonia spory ruch (a już okolice Bolonii to masakra) ale jak jedziesz autostradami to nie ma co się obawiać - nigdy nie polecam zjeżdżać z autostrady zwłaszcza po tym co widziałem na wlotach do Bolonii.
Myśle że dam rade razem 1340 km podobną trasę już robiłem do Pietra Ligure
Wyjazd 18-00 z Cieszyna +- 8 godz. jazdy , postój Vilach 3/4 godz snu na parkingu , 5-00 wyjazd ,13 00 San Benedetto del Tronto .
po powrocie wrzucę jakieś fotki
ps: jak zobaczę jakiś Camp to specjalnie popstrykam
Zostaw komentarz:
-
-
My od wczoraj niedaleko Figline Valdarno w Norcenni Girasole Club. Dzisiaj była burza
ale od wtorku ma być tylko 8) i powyżej 30 st.
Zostaw komentarz:
-
-
W Makaronii jest coś takiegoZamieszczone przez PAOLO ESCOZa 4 dni (w czwartek rano) wyjazd na urlop -Wenecja-Cavallino. :yay:
Start z Zielonej Góry dalej Praga - Linz - Villach -Wenecja.
Ktoś się wybiera w tym czasie :roll:
My będziemy jechali na 4 samochody :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
To się miniemy :roll:Zamieszczone przez PAOLO ESCO--->Zamieszczone przez greg29Kiedy tam będziesz?Zamieszczone przez PAOLO ESCOCamping Vigna Sul Mar 20-30.08
Zostaw komentarz:
-
-
--->Zamieszczone przez greg29Kiedy tam będziesz?Zamieszczone przez PAOLO ESCOCamping Vigna Sul Mar 20-30.08
Zostaw komentarz:
-
-
Kiedy tam będziesz? Ja ze względu na temperatury i małe dziecko jadę końcem sierpnia do Rimini.Możesz coś polecić tam? Byłem w Rimini z osiem lat temu i już nie pamietam gdzie wtedy spałem.Zamieszczone przez PAOLO ESCOW sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny.
Zostaw komentarz:
-
-
Toskania
Zycze udanego urlopu!
Ja tydzien temu wrocilem z Toskanii. Bylo swietnie. Duzo Polakow. Widac czesc ludzi rezygnuje z krajow objetych wojna lub niestabilnych itd.
Tak jak rok wczesniej. Samolot KRK->Bolonia i Fiat Panda za 650 zl za 10 dni.
Nie mam zdrowia jechac 15 godzin :-). Zakupow wiekszych nie robie wiec daje rade tylko z bagazem podreczny.
Zostaw komentarz:
-
-
ojjj to będziesz miał "ciepło" :szeroki_usmiechZamieszczone przez jamajuwyruszam dopiero 16 lipca...
ooo kawał drogi, ja jechałem na Toskanię sam miałem postój ... tak na raz to strasznie ciężko ale rejon Włoch piękny!Zamieszczone przez okiokiSan Benedetto del Tronto
W sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny. :wink:
na trasie Padwa-Ferrara-Bolonia spory ruch (a już okolice Bolonii to masakra) ale jak jedziesz autostradami to nie ma co się obawiać - nigdy nie polecam zjeżdżać z autostrady zwłaszcza po tym co widziałem na wlotach do Bolonii.Zamieszczone przez okiokinajgorzej że nie mam kierowcy na zmianę
Zostaw komentarz:
-
-
ja 1 lipca wyruszam do San Benedetto del Tronto trochę daleko ale z Cieszyna mam nieco bliżej niż inni , najgorzej że nie mam kierowcy na zmianę
Zostaw komentarz:
-
-
Za 4 dni (w czwartek rano) wyjazd na urlop -Wenecja-Cavallino. :yay:
Start z Zielonej Góry dalej Praga - Linz - Villach -Wenecja.
Ktoś się wybiera w tym czasie :roll:
My będziemy jechali na 4 samochody :wink:
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: