WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.
Zwiń
X
-
Panowie , jak z gniazdkami 230V we Włoszech. Trzeba jakieś adaptery czy ładowarki się podłączy??
-
-
Zamieszczone przez sazadPAOLO ESCO, czy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?
głównie chodzi o Austrię i Włochy.
Odległości wyglądaja mnie więcej tak :
Wawa - Jastrzębie-Zdrój 366km
Jastrzębie-Zdrój - Villach 680km
Villach - Cecina 582km
Ponieważ jadę "autobusem C4 Grand Picasso" do tego 5 osób + bagaże + 4 rowery na haku to zakładam max ba baku 750-800 km.
Rezerwowo tankowanie w okolicach Graz
[ Dodano: Pon 20 Cze, 16 15:40 ]
Zamieszczone przez jamajusazad, na tej trasie ja zawsze tankuję tutaj: https://goo.gl/maps/nZDguTZvHDS2
Zostaw komentarz:
-
-
sazad, na tej trasie ja zawsze tankuję tutaj: https://goo.gl/maps/nZDguTZvHDS2
Ceny oczywiście niższe niż na "autostradowych" stacjach, a zlokalizowana jest przy samym zjeździe z A2...
Zostaw komentarz:
-
-
Ostatnio pojawiły się newsy w mediach, że ryzyko załapania wirusa "Zica" wzrasta latem w krajach Europy południowej, w tym Włoszech. Jakieś rady, wskazówki ?
Zostaw komentarz:
-
-
Na OMV ja mam diesla za 1,079 eur. (tak Austriacy podają 3-cyfrową liczbę) ... więc cena superrr ! Benzyna 95 za 1,164 eur ... Oczywiście to OMV nie jest na autostradzie bo tam cena 1,6 eur. jak nic ...
Tutaj sa stacje OMV i aktualne ceny na każdej stacji http://www.omv.at/portal/01/at/omv_a...kstellenfinder
[ Dodano: Pon 20 Cze, 16 14:42 ]
Zamieszczone przez sazadczy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?
Zostaw komentarz:
-
-
We Wloszech tankowalem za okolo 1.40-45, a przed lotniskiem na autostradzie doszlo nawet do 1.70.
Zostaw komentarz:
-
-
PAOLO ESCO, czy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?
głównie chodzi o Austrię i Włochy.
co do cen paliwa to jakie macie doświadczenia taniej w Czechach niż Austrii? We Włoszech chyba najdrożej.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie ma za co - polecam zatankować na full w Kufstein. Tankowałem tam 2 razy na BP cena super - nie trzeba przepłacać po trasie :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11jak jest z winietami po drodze
Jeżeli chodzi o jazdę przez Włochy to ja zdecydowanie obstawiam jazdę po autostradach (zwłaszcza w trasie na Rzym jak będziesz mijał (Bolonię strasznie zakorkowana na wjazdach do miasta, Mediolan).
Zamieszczone przez mirek_p11już niedługo ruszamy do WłochZazdroszczę zwiedzana Florencji - ja bym sobie dał 2 dni na Florencję zamiast 4 na Rzym. Udanej wyprawy!
Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
My też już niedługo ruszamy do Włoch, ale zaczynamy od 3 dni w Kudowie Zdrój a następnie Praga, Monachium, Innsbruck, Trydent, Werona, Florencja, Rzym ( 4dni ), Piza, Cinque terre, Genua, Mediolan, Liechtenstein, Norymberga, Berlin, Gdynia
Możecie napisać jak jest z winietami po drodze i czy we Włoszech najlepiej jechać autostradą ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez okiokipo powrocie wrzucę jakieś fotki
Zamieszczone przez Wojti2od wtorku ma być tylko i powyżej 30 st.
Zostaw komentarz:
-
-
Wojti2, ja tam się wybieram pod koniec sierpnia - jak wrócisz to daj znać na priv jak można to zadzwonię
Zostaw komentarz:
-
-
ooo kawał drogi, ja jechałem na Toskanię sam miałem postój ... tak na raz to strasznie ciężko ale rejon Włoch piękny!
W sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny. :wink:
na trasie Padwa-Ferrara-Bolonia spory ruch (a już okolice Bolonii to masakra) ale jak jedziesz autostradami to nie ma co się obawiać - nigdy nie polecam zjeżdżać z autostrady zwłaszcza po tym co widziałem na wlotach do Bolonii.
Myśle że dam rade razem 1340 km podobną trasę już robiłem do Pietra Ligure
Wyjazd 18-00 z Cieszyna +- 8 godz. jazdy , postój Vilach 3/4 godz snu na parkingu , 5-00 wyjazd ,13 00 San Benedetto del Tronto .
po powrocie wrzucę jakieś fotki
ps: jak zobaczę jakiś Camp to specjalnie popstrykam
Zostaw komentarz:
-
-
My od wczoraj niedaleko Figline Valdarno w Norcenni Girasole Club. Dzisiaj była burzaale od wtorku ma być tylko 8) i powyżej 30 st.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZa 4 dni (w czwartek rano) wyjazd na urlop -Wenecja-Cavallino. :yay:
Start z Zielonej Góry dalej Praga - Linz - Villach -Wenecja.
Ktoś się wybiera w tym czasie :roll:
My będziemy jechali na 4 samochody :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez greg29Kiedy tam będziesz?Zamieszczone przez PAOLO ESCOCamping Vigna Sul Mar 20-30.08
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez greg29Kiedy tam będziesz?Zamieszczone przez PAOLO ESCOCamping Vigna Sul Mar 20-30.08
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOW sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny.
Zostaw komentarz:
-
-
Toskania
Zycze udanego urlopu!
Ja tydzien temu wrocilem z Toskanii. Bylo swietnie. Duzo Polakow. Widac czesc ludzi rezygnuje z krajow objetych wojna lub niestabilnych itd.
Tak jak rok wczesniej. Samolot KRK->Bolonia i Fiat Panda za 650 zl za 10 dni.
Nie mam zdrowia jechac 15 godzin :-). Zakupow wiekszych nie robie wiec daje rade tylko z bagazem podreczny.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez jamajuwyruszam dopiero 16 lipca...
Zamieszczone przez okiokiSan Benedetto del Tronto
W sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny. :wink:
Zamieszczone przez okiokinajgorzej że nie mam kierowcy na zmianę
Zostaw komentarz:
-
-
ja 1 lipca wyruszam do San Benedetto del Tronto trochę daleko ale z Cieszyna mam nieco bliżej niż inni , najgorzej że nie mam kierowcy na zmianę
Zostaw komentarz:
-
-
Za 4 dni (w czwartek rano) wyjazd na urlop -Wenecja-Cavallino. :yay:
Start z Zielonej Góry dalej Praga - Linz - Villach -Wenecja.
Ktoś się wybiera w tym czasie :roll:
My będziemy jechali na 4 samochody :wink:
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: